Baner Szkoły SP 58 Baner Szkoły SP 58

Dzień dobry dzisiaj jest 24 września 2018. A do wakacji zostało

Szkoła Podstawowa nr 58 Gdańsk Szkoła Promująca Zdrowie
Szkoła Podstawowa nr 58 Gdańsk - Obiady - menu tygodniowe
Obiady

Obiady wydawane są w czasie dwóch przerw o godzinie 11:30 (przerwa 20 minutowa) i 12:35 (przerwa 15 minutowa)

Cena jednego posiłku to 3,80 zł, opłata za wrzesień - 17 x 3,80 = 64,60 zł.

UWAGA RODZICE KLASY 0
KOSZT ŚNIADANIA OBIADU I PODWIECZORKU ZA MIESIĄC WRZESIEŃ 2018
ŚNIADANIE 15 x 4,00 = 60,00
OBIADY 17 x 3,80 = 64,60
PODWIECZOREK 15 x 2,00 = 30,00

Opłaty należy dkonywać do 10 każdego miesiąca
WPŁATY DOKONYWANE PO TERMINIE BĘDĄ MIAŁY DOLICZANE ODSETKI

Odpisy obiadów (nieobecności) można zgłaszać telefonicznie pod numerem:
58-302-23-91 wew. 22 - stołówka przy ulicy Skarpowej
58-302-22-09 wew. 108 - stołówka przy ulicy Kartuskiej.
Odpisy będą dokonywane od dznia następnego

Informuję, że od stycznia 2017 roku we wszystkich gdańskich szkołach odpłatność za obiady przyjmowana będzie wyłącznie przelewem na konto.
Nr konta naszej placówki:
71 1240 1268 1111 0010 3841 1114
W treści przelewu należy podać następujące dane:
Imię i Nazwisko dziecka jedzącego obiady, klasę oraz miesiąc, za który jest uiszczona opłata.
Opłata musi być dokonywana terminowo, tj. do 10 każdego miesiąca. Do pobrania Karta zgłoszenia na obiady

Menu tygodniowe w dniach: 24.09.2018 - 28.09.2018

  • Poniedziałek
    • ZUPA OGÓRKOWA Z KOPERKIEM 300ml, SKŁADNIKI: woda, warzywa mrożone-/marchew, pietruszka, por, SELER/,przyprawy naturalne-/liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz czarny/,ogórki kiszone, ŚMIETANA, MASŁO, MĄKA PSZENNA, koperek
    • GULASZ WIEPRZOWY Z WARZYWAMI 150 gr, SKŁADNIKI; mięso wieprzowe b/k, przyprawy naturalne-/ pieprz czarny, papryka ostra, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek granulowany, /cebula, olej, sól, pietruszka zielona, warzywa mrożone-/ marchew, pietruszka, por, SELER/, papryka czerwona świeża , MĄKA PSZENNA.
    • KASZA GRYCZANA 150gr, SKŁADNIKI: woda, kasza gryczana, sól
    • KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ml, SKŁAD; jabłko, jeżyna, truskawka, cukier
    • OWOC- JABŁKO 100-150gr, SKŁADNIKI: jabłko
    • Alergeny: 1, 7, 9, 1, 9
  • Wtorek
    • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM 250-300 ml, SKŁADNIKI; ćwiartka z kurczaka, włoszczyzna mrożona-/ marchew, pietruszka, por, SELER / przyprawy naturalne-/ ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, sól/ przecier pomidorowy, MAKARON, ŚMIETANA, pietruszka zielona.
    • MIĘSO Z KURCZAKA A'LA GYROS Z CEBULKĄ 100-110gr, SKŁADNIKI: mięso z fileta kurczaka, przyprawy naturalne-/pieprz czarny, papryka ostra, papryka słodka, PRZYPRAWA GO GYROSA, czosnek granulowany, sól/, cebula, olej
    • RYŻ 100-150 gr, SKŁADNIKI; woda, ryż, sól.
    • SURÓWKA Z MARCHEWKI I ANANASA100gr, SKŁADNIKI; marchewka, ananas w puszce, kwasek cytrynowy, cukier, sól
    • KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ml, SKŁADNIKI; woda, cukier, jabłko, jeżyna, truskawka,
    • Alergeny: 1, 7, 1, 3, 5, 6, 7, 9, 11
  • Środa
    • ZUPA KOPERKOWA 250-300ml, SKŁADNIKI; woda, ćwiartka z kurczaka, włoszczyzna mrożona-/ marchew, pietruszka ,por, SELER,/ ziemniaki, koperek, ŚMIETANA, MĄKA PSZENNA, przyprawy naturalne-/ ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, sól/
    • ZRAZ MIELONY DUSZONY W SOSIE 120 - 150 gr, SKŁADNIKI; mięso mielone z łopatki wieprzowej, przyprawy naturalne-/ majeranek, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, sól, papryka slodka/ cebula, olej, BUŁKI ,JAJKA, MĄKA PSZENNA
    • ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM 150gr, SKŁADNIKI: woda, ziemniaki, koperek, sól
    • SURÓWKA BURACZKI Z JABŁKIEM 100 gr, SKŁADNIKI: buraczki, jabłka, cebula, przyprawy naturalne-/sól, pieprz czarny, kwasek cytrynowy, cukier/,olej
    • KOMPOT WIELOOWOCOWY 200ml, SKŁADNIKI: woda, cukier, jabłko, porzeczka czarna, truskawka
    • OWOC ŚLIWKA 100 gr, SKŁADNIKI; śliwka
    • Alergeny: 1, 7, 1, 3
  • Czwartek
    • ZUPA FASOLOWA 300 gr, SKŁADNIKI; łopatka wieprzowa b/k, włoszczyzna mrożona-/ marchew, pietruszka, por, SELER / ziemniaki, fasola biała, przyprawy naturalne-/ ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, sól.
    • PIEROGI RUSKIE OKRASZONE CEBULKĄ 200- 250 gr, SKŁADNIKI; MĄKA PSZENNA, woda , sól, pieprz czarny, TWARÓG, ziemniaki gotowane, cebula, olej.
    • KOMPOT WIELOOWOCOWY 200ml, SKŁADNIKI: woda, cukier, jabłko, porzeczka czarna, truskawka
    • OWOC- BANAN 100gr, SKŁADNIKI: banan
    • Alergeny: 9, 1, 7
  • Piątek
    • ROSÓŁ Z MAKARONEM 250-300ml, SKŁADNIKI: kurczak świeży, porcje rosołowe, woda, włoszczyzna-/marchew, pietruszka, por, SELER, pietruszka zielona/, przyprawy naturalne-/liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz czarny, pieprz ziarnisty/, MAKARON-/MĄKA, woda, kurkuma
    • KOTLET RYBNY SMAŻONY 100-120 gr, SKŁADNIKI; FILET Z DORSZA, BUŁKI SUCHE, JAJKA, BUŁKA TARTA, cebula, przyprawy naturalne-/ pieprz czarny, pieprz cytrynowy, sól / olej.
    • ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM 150 gr, SKŁADNIKI; woda, ziemniaki, koperek, sól.
    • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 100 gr, SKŁADNIKI; kapusta kiszona, marchewka, jabłka, olej.
    • WODA CYTRYNOWA 200 ml, SKŁADNIKI; woda, cytryna, cukier,
    • Alergeny: 1, 9, 1, 3, 4
Spis alergenów:
  • [1] zboża zawierające gluten
  • [2] skorupiaki i produkty pochodne
  • [3] jaja i produkty pochodne
  • [4] ryby i produkty pochodne
  • [5] orzeszki ziemne (arachidowe)
  • [6] soja i produkty pochodne
  • [7] mleko i produkty pochodne
  • [8] orzechy
  • [9] seler i produkty pochodne
  • [10] gorczyca i produkty pochodne
  • [11] nasiona sezamu i produkty pochodne
  • [12] dwutlenek siarki i siarczyny
  • [13] łubin
  • [14] mięczaki

Uwaga. Z przyczyn od nas niezależnych, w wyjątkowych sytacjach menu może ulec zmianie.

Szkoła Podstawowa nr 58 Gdańsk-Stopka
Szkoła Podstawowa nr 58 w Gdańsku